Je kan een afspraak maken voor een rondleiding in de kleuterschool voorafgaand aan de inschrijving : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 03 653 15 89

schoolvisie

Category: Uncategorised Published: Friday, 29 January 2021 Written by Joke

 

GIKO Kaart 't Veldhoppertje is een groene kleuterschool waarin de talenten van elk kind centraal staan. Ons uitgangspunt is dan ook dat iedereen uniek is. Met een hedendaagse aanpak stomen we onze kinderen klaar om goed te kunnen functioneren in de maatschappij.

Ons gedreven team werkt kwaliteitsvol samen om zo huiselijkheid, veiligheid, openheid en welbevinden te kunnen garanderen. Ons schoolteam investeert in meespelen, co-teachingsprojecten en taalontwikkeling. Daarnaast hechten we veel belang aan sociale vaardigheden door hier doelbewust op in te zetten door o.a. Dirk en Dolly uit te nodigen in onze klassen. 

We werken heel bewust met een zuivere instapklas, zodat ook onze allerkleinsten zich snel thuis voelen op onze school. Zij kunnen elke middag terecht in onze gezellige slaapklas. Daarnaast werken we op regelmatige basis samen met onze lagere school, GILO de Kaart, om de overstap tussen kleuter en lager zo vlot mogelijk te laten verlopen.

We hebben een doorgedreven zorgvisie en werken nauw samen met het CLB in onze school, waarbij er wordt ingezet op differentiatie naar boven en naar onder toe. Ons uitgangspunt blijft steeds het welbevinden van elk kind want een kind komt niet tot leren wanneer het zich niet goed voelt.

We hechten veel belang aan ouderbetrokkenheid en werken nauw samen met onze actieve ouderraad.

 

Enkele ouders aan het woord:

"Bekwame, vriendelijke leerkrachten. Telkens opnieuw bedenken ze leuke activiteiten, knutselwerkjes,... Er is zorg en aanbod op maat van elk kind, ook van kinderen met een extra zorgvraag!"
- mama Lennert (5) en Jolien (7)

"Bij de eerste kennismaking hadden we meteen het gevoel van 'thuis komen'. Een gevoel van warmte,veiligheid en geborgenheid. We hadden meteen vertrouwen om onze kinderen hier 'achter te laten'."
- ouders Leo-Jax (3) en Emily-Rose (5)

"Een fantastische begeleiding in een groene omgeving met veel aandacht om kind te mogen zijn. Er bestaat geen betere start voor een kind"
- papa Manon (3) en Nathan (6)

 

Neem contact op met de directie voor meer informatie en / of een rondleiding in onze warme school:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of via 03 / 653.15.89

Of neem een ​​kijkje op onze  facebookpagina  of onze  schoolbrochure 

 

 

 

 

Hits: 2816